Destek Hattı: 0272 223 21 21

PVC PENCERE FİYATLARI HESAPLAMASI İÇİN PRATİK BİLGİLER / Tarih : 14 Aralık 2018

PVC pencere ve kapı sistemlerinde kullanılan PVC profillerin toplam uzunluğunun belirlenmesinde "metretül" kullanılmaktadır.

Metretül; iki boyutlu ancak boyutlardan biri standart olduğundan tek boyutlu olarak kabul edilen, malzemenin uzunluğunun belirlenmesinde kullanılan ölçü birimidir.

PVC pencere sistemlerinde fiyatlarının hesaplanması, m² cinsinden yapılamaz. Çünkü 1 m²’lik bir ölçü içerisinde farklı tipte PVC doğramalar yapılabilir. Bu farklılıklardan dolayı doğramada kullanılan PVC profil miktarları da değişkenlik gösterir. Bu değişkenlikler de m² fiyat hesaplamalarında farklı fiyatların çıkmasına sebep olur. Dolayısıyla en sağlıklı yöntem doğramada ana PVC profillerinin kaç metre tül olduğunun tespit edilmesidir. PVC pencere sistemfiyatları oluşturulurken sadece camlar m² olarak hesaplanır.

Metretül hesabına; kasa, pencere ve kapı kanat, orta kayıt profilleri, cam çıtaları, bu profillerde kullanılan destek sacları, contalar, orta kayıt bağlantı takozları, su tahliye kapakları, destek sacı montaj vidaları dahil edilir.

Tek açılım, çift açılım, sürme vb. aksesuarlar, mermer denizlik, camlar, montajve izolasyon malzemeleri, nokta detay profiller (köşe dönüş, greyaj, kapatma ve pervaz profilleri) ve pvc kapı lambriler metretül hesabına dahil edilmez. Dolayısıyla PVC pencerelerde maliyet bulurken metretül hesabına dahil olmayan ürün fiyatlarını da hesaba ilave etmek gerekmektedir.

Metretül hesabına dahil olan ürünler her PVC pencere ve kapı sitemindeserinin kendi özellikleri içinde standartlarla belirlenmiş, tanımı olan birtakım şartlar dahilinde olan ve üretildiği gibi kabul edilen, üzerinde değişiklik yapılmayan sistemleri içerir.

Metretül hesabına dahil olmayan bazı PVC kapı ve pencere sistemlerinde ise fiyat hesaplama müşterinin malzeme tercihine göre şekillenir. Çünkü kullanılacak olan aksesuarlar, camlar çeşitlilik gösterir. Bu tercih de PVC pencere fiyatlarınıetkilemektedir. Bir de doğramanın teknik detaylarından dolayı kullanılacak olan detay profillerinin de sisteme dahil edilmesi gerekebilir. Seçenekler, müşterinin PVC pencere tercihine ve teknik detaylarına göre şekilleneceği için standart değildir. Tüm bu etkenlerden dolayı bu ürünler ayrı ayrı fiyatlandırılarak PVC pencere fiyat hesaplamasına dahil edilir.

Örnek olması açısından aşağıda Egepen Deceuninck LEGEND (80 mm) serisine ait 1200 mm x 1200 mm ebatlarındaki bir taraf sabit, diğer taraf çift açılım doğramanın metretül hesabı yer almaktadır.





Bu PVC pencere sistemine göre metrajlara baktığımızda;



Legend PVC Pencere Kasa Profil----------------4,80 metre tül



Legend PVC Pencere Orta Kayıt Profili-------1,20 metre tül



Legend PVC Pencere Kanat Profili--------------3,60 metre tül


Toplam------------------------------------------------------9,60 metre tül



PVC Pencere Fiyatlarında hesaplama yaparken ;



- PVC Doğrama Fiyatı : PVC doğrama metrajı ile doğrama birim metre tül satış fiyatı çarpılır.


- Cam Fiyatı : Camın m²’si ile camın birim m² satış fiyatı çarpılır.


- Aksesuar Fiyatı : PVC doğramadaki 1 adet çift açılımın fiyatıdır.


- Pervaz Fiyatı : Pervaz metrajı ile pervaz birim metretül satış fiyatı çarpılır.


- Mermer Denizlik Fiyatı : Mermer denizlik uzunluğu ile denizlik birim metre tül satış fiyatı çarpılır.



Tüm bu değerler alt alta toplanarak PVC kapı ve pencere fiyatları bulunur.

TEMA AYARLARI

Tema Rengi